Ribbeltje

Ribbeltje de vriendelijke spin raakt op een dag de weg kwijt. Ze vraagt verschillende dieren om hulp, maar niet elk dier is even aardig tegen haar. Ze beoordelen Ribbeltje op haar uiterlijk en dat maakt haar verdrietig. Ribbeltje leert van Geeltje de rups dat deze gevoelens 'Rode Gedachten' worden genoemd. Met de hulp van Geeltje komt Ribbeltje al snel in de 'Groene Gedachten'. Als Ribbeltje uiteindelijk de weg naar huis weer weet te vinden, komt ze pas écht in de problemen. Zou het goed aflopen? Wordt Ribbeltje gered en komt ze veilig thuis? Ribbeltje is een interactieve vertelvoorstelling gebaseerd op één van de verhalen uit het boek 'Kinderverhaaltjes' geschreven door Tiny Schoonbrood-Linnartz. 

Verteltheater Goud bewijst met dit project dat cultuur verbindt. Zo sluit dit project ook aan bij 'Levende Talen', een taalproject waarbij onze streektaal wordt gepromoot. Binnen dit project werken diverse onderwijsstichtingen samen voor het bevorderen van onze moedertaal. Verteltheater Goud verbindt tussen jong en oud, onderwijs en sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Ribbeltje kan aansluiten bij thema's zoals: herfst, insecten, gevoelens, bos, Halloween en helden. Denk ook aan de Kinderboekenweek, schrijver zijn is ook een beroep. 


Meer informatie? Mail naar: goud-verteltheater@outlook.com